Basistrening

Ønsker du å kombinere trening og skole? Ønsker du å få gjort egentrening i skoletiden og få tilgang til gode trenere som kan hjelpe deg med å nå dine mål? Er du aktiv idrettsutøver eller liker du å bare trene? Da er basislinjen ved Otto Treider Idrett noe for deg. Otto Treider Idrett og Oslo Idrettssenter har inngått et samarbeid for å sikre deg gode resultater. Idrettsutøvere fra individuelle idretter vil ha spesiell glede av tilbudet da de kan legge noe av egentreningen i skoletiden. Gjennom tett samarbeid med klubbtrener, og ansvarlig og god planlegging fra utøver, er det mulig å bedrive idrettsspesifikk trening i skoletiden. På basislinjen trener utøvere fra idretter som kunstløp, langrenn, sykkel, svømming, cheerleading, kampsport, amerikansk fotball og freeskiing sammen med elever som er interessert i generell styrketrening. Høy kvalitet på trening og mulighet for individuell tilpasning av treningsopplegget gjør det mulig for utøverne å få maksimalt ut av treningen i skoletiden.

Gjennom året vil du møte flere ulike fysiske trenere fra Oslo Idrettssenter. Felles for trenerne er at de alle jobber med idrettsutøvere til daglig, og hver eneste uke gjennomfører 4-500 utøvere sin fysiske trening ved Oslo Idrettssenter. Trenerne er utdannet treningsfysiologer og har som minimum en bachelorgrad innen treningsfag. Oslo Idrettssenter er innredet med tanke på trening med høy kvalitet for store grupper.

Hverdagen på Basislinjen

To ganger i uken vil du som en del av skolehverdagen trene ved Oslo Idrettssenter under veiledning av profesjonelle trenere som vil hjelpe deg med treningsopplegg, innlæring og videreutvikling av teknikk. Du vil i løpet av året få innføring og coaching innenfor ulike treningsmetoder og lære mer om trening og prestasjonsutvikling. Basislinjen har som mål å samle utøvere og treningsglade elever med ulik bakgrunn og fra ulike idretter som kan trene sammen, men med skreddersydde individuelle treningsopplegg.

Året vil starte med individuelle samtaler med trenere. Trenerne ønsker å vite mest mulig om din bakgrunn og dine mål slik at de kan skreddersy et opplegg for deg. Deretter vil du starte med et 2 måneders langt innføringskurs i styrketrening som er felles for alle. I løpet av året vil du sammen med de andre på basislinjen og de andre idrettstilbudene ved Otto Treider Idrett delta på fagdager. Fagdagene avholdes en gang per termin, på disse tar vi for oss ulike temaer innen prestasjonsfremmende trening, ernæring, restitusjon og inspirasjonstreninger. På fagdagene vil de komme ulike eksterne forelesere.

Studietur til utlandet

Det legges opp til en årlig treningssamling i utlandet. Treningssamlingen har en varighet på 5-7 dager. Sesongmessig legges treningsleiren til slutten av januar. I løpet av treningsleiren vil elevene ha 1-2 treningsøkter per dag. I tillegg inneholder samlingene variert undervisning innenfor temaer som er relevante for din utvikling som idrettsutøver.

Basistrening - (Feature Image)