Dans

Otto Treider Idrett samarbeider med Bårdar Danseinstitutt for å gi deg det beste tilbudet innenfor kombinasjonen videregående skole og dans. Bårdar Danseinstitutt er en tradisjonsrik og prisbelønnet danseinstitusjon, og her finner du ekspertise på alt innen hip hop, jazz, moderne, ballett og mye mer. Bårdar vil fokusere spesielt på dans innenfor retningen hip hop/urban street, og du vil blant annet bli kjent med Huyen Huynh (kjent fra Circle Dance Academy) som bidrar med et spesialopplegg for danseelevene.

Etter å ha fullført danselinjen på Otto Treider Idrett kan du søke om opptak på Bårdar Akademiets fagskole. Her har en rekke av de mest kjente norske artistene studert, f.eks. Marian Aas Hansen, Lisa Tønne, Maria Haukaas Storeng og Hans Marius Hoff Mittet. Bårdar har dessuten avtaler med danseinstitusjoner i London hvor du kan gjennomføre Bachelor-studier etter utdanningen i Oslo.

Treningsfasiliteter

Hos Bårdar treffer du i tillegg til dine klassekamerater nærmere 200 heltidsstudenter innen dans og musikkteater, og som alle er med på å gi skolens flotte lokaler en atmosfære og kultur som er 'Performing Art' verdig. Bårdar har i tillegg til en rekke spesialtilpassede dansesaler, også sin egen scene (Scene Bårdar) med alle fasiliteter du møter på et teater, inkludert 130 sitteplasser. Som elev vil du møte en rekke anerkjente pedagoger og gjestelærere som enten har, eller har hatt, en profesjonell karriere som utøvende artist innen dans og musikkteater. Bårdar har kontakt med fysioterapeut og naprapat som kan bistå ved eventuelle idrettsskader. Som elev på danselinjen får du dessuten adgang til å trene så mye du ønsker etter skoletid hos Bårdar Danseinstitutt.

Studietur og sommerforestilling

Det legges opp til en studietur i utlandet hvor du som elev får se minst ett show med verdenskjente artister. Tidligere turer har gått til West End i London og til Broadway i New York. Alle studieturer skjer med erfaren reiseleder som har lang erfaring fra profesjonell dansevirksomhet, og som har reist på en rekke turer til utlandet med norske studenter. Det blir selvsagt tid til ulike sosiale aktiviteter på reisen.

Hver vår samles alle danserne fra Otto Treider Idrett på Scene Bårdar for forestilling. Dette er en danseforestilling hvor ulike koreografer og pedagoger skreddersyr ulike koregrafier til elevene, og hvor hver og en elev får sin tilpassede tid i rampelyset. Danseforestillingen omfatter som nevnt alle elever, men det er først og fremst avgangselevene (Vg3) som får flest presentasjoner. Danseforestillingen er åpen for publikum.

Dans - (Feature Image)